Internet is in de huidige samenleving onmisbaar en ook jij moet ongetwijfeld een goede internetverbinding hebben. Misschien heb je het thuis nog niet eens nodig voor school of je werk, maar dan wil je waarschijnlijk wel af en toe mailen of surfen op het internet. Dan moet je natuurlijk ook een internetabonnement afsluiten. Bij het kiezen van een internetpakket heb je heel veel keuze. Zo kun je kiezen uit allerlei verschillende snelheden van het internet en natuurlijk ook allerlei verschillende prijzen. De snelheid die je kunt behalen met het internetabonnement dat je neemt hangt vooral ook af van het type verbinding. Je kunt hierbij kiezen voor glasvezel, kabel en DSL. Hieronder gaan we kijken naar wat voor jou het beste internetabonnement is.

Welk internetpakket past het beste bij jou
© Pixabay.com

Welk type verbinding wil je?

Allereerst moet je dus een keuze maken qua type verbinding voor je internet. Je kunt hiervoor kiezen tussen DSL, via een internet kabel of glasvezel. Via een kabel of DSL kun je vrij hoge snelheden bereiken, maar niet zo hoog als via glasvezel. Daarnaast kun je bij glasvezel net zo snel uploaden als je kunt downloaden. Bij DSL en een internet kabel ligt die snelheid altijd beduidend lager. Tot slot kun je bij DSL of een internet kabel last hebben van verlies van snelheid, vooral als je adres wat verder van de centrale af ligt. Er zijn de afgelopen jaren steeds meer huishoudens die de mogelijkheid hebben tot gebruik van glasvezel. Het glasvezelnetwerk is namelijk veel groter geworden in Nederland, steeds meer huizen hebben toegang tot een glasvezelnetwerk.

Welke internetsnelheid heb je nodig?

Daarnaast is vooral de snelheid van het internet belangrijk. Iedereen heeft een andere snelheid nodig. Als je alleen maar wat wil surfen en mailen bijvoorbeeld heb je niet zo heel veel nodig. Tenzij je behoorlijk wat apparaten hebt, dan heb je weer meer snelheid nodig. Wil je echter van alles doen voor je werk, zoals vergaderen via video, grotere bestanden downloaden en dat soort dingen, dan heb je meer snelheid nodig. Ook wanneer je bijvoorbeeld wil gamen zul je een goede internetsnelheid moeten hebben. Je kunt je huidige internetsnelheid makkelijk testen via meerdere tests. Je kunt ook altijd advies vragen welke internetsnelheid voor jou het beste is. Let wel op; de internetaanbieder noemt in veel gevallen een snelheid die hoger ligt dan de werkelijkheid. Dit mag namelijk een bepaald percentage afwijken, en daar maken ze gebruik van.

Welk internetpakket past het beste bij jo
© Pixabay.com

Je kunt ook kiezen voor een alles-in-een-pakket

Je kunt alleen internet afnemen, maar ook kiezen voor een totaalpakket. Een totaalpakket bestaat naast internet ook uit televisie en bellen. Hierbij heb je dus enorm veel gemak en vaak een voordelige prijs. Je kunt er hierbij ook voor kiezen om bijvoorbeeld alleen internet en tv te nemen, zonder telefoon. Het is belangrijk om de prijzen goed te vergelijken, welke diensten je ook wil afnemen. Dat kan prima online. Op basis van de wensen die je hebt kun je kijken welke abonnementen je dit kunnen bieden, en hier vervolgens de meest voordelige uit kiezen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *