Overstappen naar een andere provider voor je telefoon kan na een tijdje bepaalde voordelen met zich meebrengen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je erachter bent gekomen dat een bepaalde provider met jouw huidige situatie een stuk goedkoper voor je is. Ook kan het zijn dat een telefoonprovider bepaalde acties heeft waarvan je maar al te graag gebruik wilt maken. In dat geval kan het zo zijn dat overstappen naar een andere telefoonprovider de ideale optie is. De vraag die bij velen echter opkomt is hoe je nu eigenlijk overstapt naar een andere telefoonprovider. Ook zijn er een aantal zaken waar je op zou moeten letten wanneer je gaat overstappen. Daarover lees je meer!

Hoe stap je over naar een andere telefoonprovider
© Pixabay.com

Let op het einde van je contract
Een zaak die tot de belangrijkste dingen hoort om op te letten bij het overstappen van telefoonprovider is het goed nakijken wanneer je huidige contract afloopt. Het is ideaal als je ervoor zorgt dat je contract bij je nieuwe telefoonprovider start wanneer je huidige contract afloopt. Indien dat niet het geval is kan het bijvoorbeeld zo zijn dat je een tijdje zonder telefoonprovider zit. Als je huidige contract bijvoorbeeld deze maand afloopt en je bij je nieuwe provider een contract hebt getekend voor volgende maand, dan kan het zo zijn dat je een maand zonder provider en dus ook zonder belminuten en internet zit. Het is echter ook een afrader om je nieuwe contract al van start te laten gaan voordat het oude is afgelopen. In dat geval betaal je immers dubbel terwijl je uiteraard maar 1 van de contracten daadwerkelijk gebruikt. Zorg dus dat je nieuwe contract van start gaat wanneer je oude contract afloopt.

Hoe stap je over naar een andere telefoonprovide
© Pixabay.com

Langs de provider gaan
Een manier om het nieuwe contract voor je telefoon te laten starten kan online of telefonisch zijn, maar wat vaak ook goed werkt is het langsgaan bij de provider. Op deze manier kun je alle nodige advies krijgen van de specialist en kun je voor jezelf concluderen welk contract je het voordeligst vindt. Eenmaal een beslissing genomen kun je ter plaatsen het contract tekenen. Op deze manier is het zeer eenvoudig om na wat administratieve zaken een nieuwe telefoonprovider te hebben. Langsgaan bij je oude provider om dat contract stop te zetten is ook een handige optie. Hierbij kun je kiezen of je daadwerkelijk het contract tijdens de looptijd stopzet, of het contract simpelweg niet meer verlengd wanneer deze de einddatum bereikt. Het kiezen voor de laatste optie is meestal handiger. Je kunt de ingangsdatum van je nieuwe contract dan dusdanig inplannen dat deze start zodra het oude contract afloopt en je hoeft dan geen boete te betalen. Indien je je lopende contract direct stopzet kan hierbij wel een boete bij kijken komen. De meeste telefoonproviders bieden ook een overstapservice die ervoor zorgt dat je erg eenvoudig kunt overstappen. Indien dit ook bij jouw provider het geval is kan het zorgen dat het overstappen soepel en eenvoudig verloopt. Het is een aanrader hier dan ook gebruik van te maken.

1 Reactie

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *