Een handige knaap kan met YouTube een eind komen, maar voor loodgietersklussen is het inschakelen van een vakman verstandiger. Zelfs als je een lokale klusjesman ziet voor een aantrekkelijke prijs, is dat geen goed idee. Gezien de huidige huizenprijzen, is het een slimme investering om een professionele loodgieter in te huren om verdere schade te voorkomen. Stel je voor dat een waterleiding kapot gaat en je parketvloer beschadigt. De kosten voor het herstellen of vervangen van de vloer kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s of zelfs meer. Je tranenkraan gaat dan open omdat je een klein bedrag hebt bespaard door een niet respectabele vakman in te huren die heeft lopen prutsen aan de kranen en leidingen, zonder het fijne mechaniek van het loodgieterswerk te begrijpen. Een onkundige loodgieter kan brand, overstroming, vergiftiging of besmetting veroorzaken.

© Pexels.com

Een bekwaam loodgietersbedrijf biedt minstens de volgende vijf diensten:

Spoedservice en storingen: Zij zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar voor noodgevallen. Of het nu gaat om een lekkende cv-ketel op zondagochtend of een verstopte afvoer midden in de nacht, zij schieten meteen te hulp. Het is alsof je een 112 dienst hebt speciaal voor loodgietersproblemen.

Gecertificeerde loodgieters: Zij hebben goed opgeleide loodgieters in dienst die alle benodigde certificaten en vaardigheden hebben om zowel veelvoorkomende als zeldzame problemen op te lossen. Of het nu gaat om een lekkende kraan of een gescheurde leiding op een lastige plek, ze hebben de juiste gereedschappen en kennis in huis.

Gaslekkages: Gaslekkages zijn gevaarlijk en vereisen onmiddellijke actie. Een goed bedrijf beschikt over geavanceerde apparatuur om de lekkage te detecteren en te dichten.

Rioolontstopping: Bij verstopte leidingen komen ze vakkundig in actie. Met speciale slangen en pompen maken ze korte metten met de verstopping.

CV-ketelonderhoud: Het is belangrijk om je cv ketel jaarlijks te laten onderhouden voor een optimale werking. Bij dit bedrijf kun je een onderhoudsabonnement afsluiten, zodat je cv ketel altijd in betrouwbare staat verkeert.

TFK Installatieservice is een erkend installatiebedrijf en bekwame loodgieter Haarlem die aan de bovenstaande kwaliteiten voldoet en nog veel meer.

© Pexels.com

Het “Lood” ezel bruggetje

Je kan het volgende ezelsbruggetje, ‘lood’, onthouden

  • Lekkende kranen
  • Onaangename geuren
  • Ongewoon hoge waterrekening
  • Druppelend water uit kranen

Dus, als er bij jou of je geliefde iets voorkomt uit het ‘lood’ ezelsbruggetje, dan heb je mogelijk een loodgieter nodig en kun je TFK Installatieservice inschakelen.

Er zijn ook andere indicaties die aangeven dat het tijd is om deze professionele loodgieter in te schakelen. Als je vreemde geluiden uit de leidingen hoort, zoals borrelen of kloppen, dan kan dit een duidelijke indicatie zijn dat er een probleem is. Dit kan variëren van iets kleins als lucht in de leidingen, tot grotere problemen zoals lekkages.

Inconsistent warm water kan ook een teken zijn dat er een probleem is met je boiler. Deze kan mogelijk onderhoud of vervanging nodig hebben.

Een ernstig vertraagde afvoer is een ander teken dat er iets mis is. Als het water in je gootsteen of badkuip niet zo snel wegvloeit als het zou moeten, wordt dit meestal veroorzaakt door een diepe verstopping in een leiding.

Als je merkt dat je vaak te maken krijgt met verstoppingen, dan is dit ook een teken dat er mogelijk een groter probleem is met je rioleringssysteem. Terugkerende verstoppingen zijn niet normaal en het is belangrijk dat deze op tijd worden aangepakt door een professionele loodgieter om verdere schade te voorkomen.

Ook als er iets is veranderd in je thuissituatie op het gebied van water, neem dan contact op met deze expert in Haarlem.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *