Je gaat verhuizen en wilt weten hoe je met jouw internetabonnement gesteld is. Kan je dit abonnement meenemen naar je nieuwe woning? Of moet je het stopzetten en een nieuwe provider kiezen? Deze vragen zijn niet heel gemakkelijk te beantwoorden. Daarvoor moet je namelijk naar verschillende elementen kijken. Dit heeft onder andere te maken met de manier waarop jouw contract bij jouw provider in elkaar steekt. Het is daarom goed om eens al deze zaken door te nemen. Zo voorkom je problemen als dubbele kosten, of erger nog, het ontbreken van een internetaansluiting in de nieuwe woning.

Verhuizen wat te doen met mijn internetabonnement
© Pixabay.com

Het contract goed doornemen

Het eerste wat je moet doen als je vragen hebt over je abonnement, is jouw contract goed doornemen. Hoe lang loopt jouw internetabonnement nog en wat is de opzegtermijn waar je mee te maken hebt? In de meeste gevallen sluit je contracten per jaar af. Daar zit dan een opzegtermijn van 30 dagen aan vast. Wanneer je dus bij het verhuizen naar een nieuwe provider wil overstappen, moet je dat minimaal een maand voor het verhuizen geregeld hebben. Alleen heb je dan wel te maken met de contractduur. Als die nog niet voorbij is, zal je toch moeten kijken wat de provider voor jou kan betekenen.

Einde contract

Laten we eerst eens kijken naar de situatie waarin je aan het einde van je contract bent op het moment dat je gaat verhuizen. Je moet dan dus 30 dagen voor het einde opzeggen zodat je een nieuw abonnement voor op je nieuwe adres kunt afsluiten. Het fijne is dat je hier zelf niet veel werk aan hebt. Wanneer opzegt, dan kan je met behulp van een overstapservice laten verzorgen dat alles op je nieuwe adres goed verzorgd wordt. Dit is wel zo gemakkelijk, want je hebt er dan zelf niet veel zorgen om. De nieuwe provider is dan actief zodra je je intrek in de nieuwe woning neemt.

Verhuizen wat te doen met mijn internetabonnemen
© Pixabay.com

Het contract loopt door

Stel nu dat het abonnement op je oude adres nog niet afloopt. Dan zit het net even anders. Dat komt vooral doordat de contracten over het algemeen maar voor 1 of 2 jaar lopen. Daardoor is het wat lastiger om het op te zeggen. In dat geval zal je dus je abonnement moeten meenemen naar je nieuwe adres en kan je pas opzeggen aan het einde van je contract. Op voorwaarde dat de provider daar dus wel ook actief is. Is de provider geen internetleverancier op je nieuwe adres? Dan krijg je wel de mogelijkheid om het abonnement op tijd te beëindigen. Al moet jij wel bewijzen dat je op een plek waar niet geleverd wordt gaat wonen.

Opletten met pakketten

Tot slot is het belangrijk om te benadrukken dat je ook even moet opletten met pakketten. Veel consumenten sluiten tegenwoordig een abonnement af waarin meerdere diensten zijn opgenomen. Denk bijvoorbeeld aan een alles-in-één pakket. In dat geval moet je dus niet alleen op de mogelijkheid om internet te krijgen letten. Ook moet je dan weten of er digitale televisie en telefonie door de provider te leveren is op de nieuwe locatie waar je gaat wonen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *