Het wordt steeds eenvoudiger om over te stappen van internetprovider. In veel gevallen kan je dit online regelen tijdens het afsluiten van een nieuw internetabonnement. Om de overstap probleemloos te laten verlopen werken de grootste internetproviders met elkaar samen. Dit is goed nieuws voor jou als consument, want hierdoor zit je geen moment zonder internetverbinding.

Overstappen naar een andere internetprovider zo werkt het
© Pixabay.com

Contract internetprovider opzeggen

In je huidige contract staat een opzegtermijn vermeld. Ook als je gebruik maakt van een overstapservice van jouw nieuwe provider, dien je rekening te houden met deze opzegtermijn. Vraag dit vooraf even na om een eventuele boete te voorkomen. Bij het plaatsen van de bestelling zie je of jouw nieuwe aanbieder de overstap kan regelen in jouw plaats. De nieuwe provider zegt dan jouw huidige contract voor je op en zorgt ervoor dat je op de gewenste datum weer bent aangesloten op het internet. In sommige gevallen kan de nieuwe aanbieder de overstap niet voor je regelen. Neem in dit geval zelf contact op met je huidige provider om het contract op te zetten.

Je kunt zodra de contractperiode is verlopen op ieder moment je abonnement opzeggen en overstappen met een opzegtermijn van een maand. Heb je jouw internetabonnement destijds online afgesloten? Dan mag je het contract ook via internet beëindigen.

Internet vergelijken

Voordat jij besluit waar je jouw nieuwe abonnement af wilt sluiten, wil je natuurlijk weten wat jouw opties zijn. Je kunt gemakkelijk internet vergelijken om zo te kijken welke provider het beste aansluit bij jouw wensen. Je ontdekt welke abonnementen en opties er allemaal beschikbaar zijn op jouw adres en tegen welke prijs. Doe voor het vergelijken een speedtest om er achter te komen hoe snel jouw huidige internet is. Vervolgens kun je op zoek naar een internetprovider die bijvoorbeeld internet met een hogere snelheid aanbiedt of waar je goedkoper uit bent. Voor het afsluiten van het abonnement moet je controleren of jouw woning geschikt is voor alle type aansluitingen. Zo is er een telefoonaansluiting nodig voor ADSL en verloopt kabelinternet via een aansluiting in de muur die normaliter wordt gebruikt voor een analoge tv-verbinding.

Overstappen naar een andere internetprovider zo werkt he
© Pixabay.com

Welkomstkorting

Als nieuwe klant word je vaak met een mooie aanbieding over de streep getrokken. Zo krijg je bijvoorbeeld een welkomstcadeau als nieuwe klant of ontvang je een mooie maandelijkse korting op de kosten. Over het algemeen wordt deze korting automatisch verrekend en hoef je hier niets voor te doen. Voor een extra voordelig tarief kan het aantrekkelijk zijn om naast internet ook televisie en/of telefonie af te nemen bij dezelfde aanbieder.

Zelf installeren of een monteur?

Door de nieuwe provider wordt er een modem geleverd. Je ontvangt een doos met daarin het modem, de benodigde aansluitkabels en een handleiding. De installatie is prima zelf te doen als je de handleiding volgt. Als je het niet ziet zitten om het modem zelf te installeren kun je ook altijd kiezen voor installatie door een monteur. Dit kun je aangeven in het bestelproces.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *