Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een smartphone. Op smartphones is er erg veel mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld talloze applicaties downloaden, kun je bepaalde gegevens opslaan en alles op je mobiel zetten wat je maar wilt. Dit is natuurlijk erg handig en het brengt tal van voordelen met zich mee. Een probleem waarmee velen echter wel eens te maken krijgen is dat het opslaggeheugen van de mobiel na een tijdje volraakt. Dit kan uiteraard gebeuren, maar wat moet je doen als de opslaggeheugen van je mobiel vol is? Hieronder lees je daar meer over.

Het opslaggeheugen van mijn mobiel is vol wat nu
© Pixabay.com

Bekijk je foto’s en video’s
De kans is erg groot dat je op je mobiel bepaalde foto’s en video’s hebt in je galerij. Veel mensen vinden het leuk om bepaalde momenten vast te leggen en de foto’s te bewaren, maar toch blijkt dat vaak lang niet alle foto’s die in gallerijen staan nodig zijn. Zo komt het bijvoorbeeld ook vaak voor dat foto’s die even ter aantekening worden gemaakt vervolgens nooit worden verwijderd. Hetzelfde geldt voor foto’s die je bijvoorbeeld via een chat binnenkrijgt en die automatisch worden opgeslagen en voor screenshots. Het kan dus slim zijn om al je foto’s en video’s even langs te gaan en alles wat onnodig is, maar ook alles wat dubbel si even te verwijderen. Indien dit niet veel scheelt is het ook altijd nog een optie om al je foto’s en video’s op een laptop of harde schijf op te slaan en permanent uit je mobiel te verwijderen.

Onnodige apps verwijderen
De kans is groot dat je op je mobiel aardig wat apps hebt staan, maar zijn al deze apps daadwerkelijk nodig. Vaak is het zo dat men een app download en deze een tijdje gebruikt, maar vervolgens maanden niet meer. Het is dan ook een aanrader om even je hele mobiel door te lopen en te kijken of je daadwerkelijk alle apps nog nodig vindt. Het verwijderen van de onnodige apps kan je dan ook erg veel opslaggeheugen opleveren. Ook kun je een kijkje nemen welke apps het meeste geheugen in beslag nemen. Indien je die niet meer nodig hebt verwijder je die apps en scheelt dit je weer opslag.

Het opslaggeheugen van mijn mobiel is vol wat n
© Pixabay.com

Meer online doen, minder apps
Je hebt bij relatief veel dingen de keuze uit het gebruik maken van een app of iets online te doen door middel van je browser. Wanneer je ervoor kiest bepaalde zaken vanaf nu in je browser te doen kan het zo zijn dat je een specifieke app niet meer nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan muziek online luisteren. Dit kan ervoor zorgen dat je je muziek apps kunt verwijderen. Indien hier ook daadwerkelijk veel nummers in gedownload waren kan dit ook erg veel ruimte schelen. Hetzelfde kun je doen met je mailtjes. Het is een mogelijkheid bepaalde apps waarmee je je mailtjes regelt te verwijderen en wanneer je je mail even wilt controleren dit online via de browser te doen. Zo zijn er nog enkele zaken die je op je mobiel makkelijk online kunt doen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *