Een nieuwe telefoon gekocht? Of ben je van plan binnenkort een nieuwe telefoon aan te schaffen? Het overstappen naar een nieuwe telefoon vinden de meeste mensen best een uitdaging. Je hebt immers al superveel foto’s op je oude telefoon staan, en die moeten allemaal overgezet worden naar je nieuwe. Je wil natuurlijk die goede herinneringen aan je vakanties nooit meer kwijtraken. Gelukkig heb je daar Google Photo’s al voor gevonden. Die app bewaart alle foto’s die je neemt op je telefoon, automatisch in de cloud, zodat je ze nooit meer kwijt kan raken. Maar alle apps dan? En spelletjes? Hoe zorg je dan dat die bewaard blijven op je nieuwe telefoon?

Apps overzetten naar nieuwe telefoon
© Pixabay.com

Van Android naar Android
Als je je nieuwe telefoon ontvangt, zet je hem meteen aan. De telefoon begeleidt je door het setup proces heen. Als je op je oude Android-toestel bent ingelogd met je Google-account, onthoudt Google via de Play Store automatisch wat voor apps je allemaal geïnstalleerd hebt. Deze lijst wordt iedere keer als je een nieuwe app installeert of er juist een van je telefoon af haalt, geüpdatet. Op het gegeven moment, op je nieuwe telefoon, kan je inloggen met hetzelfde Google-account als waar je op je oude telefoon mee was ingelogd. De setup wizard van je nieuwe toestel zal automatisch vragen om apps die gebackupt zijn door de Play Store, te herstellen op je nieuwe telefoon. Als je hiermee instemt, kan je zelf uit een lijst kiezen welke apps je wel en niet wilt installeren op je nieuwe Android toestel. Dit is gelijk een goed moment om de apps die je al een tijd niet hebt gebruikt, weg te halen uit de lijst. Dit scheelt ruimte op je nieuwe telefoon en het maakt het gebruik van de telefoon een stuk makkelijker. Als je de lijst met apps bijlangs bent gegaan en alle apps die je op je nieuwe telefoon wil gebruiken aangevinkt staan, klik je op verder. Terwijl jij alle mogelijkheden van je gloednieuwe telefoon ontdekt, is de Play Store in de achtergrond hard aan het werk. Binnen no time heb je alle apps die je nodig hebt op je nieuwe Android-toestel staan!

Apps overzetten naar nieuwe telefoo
© Pixabay.com

Tussen iPhones
Ook op de iPhone is het proces vrij simpel, doordat iCloud normaal gesproken alle apps die je op je telefoon installeert, onthoudt. Je volgt gewoon de stappen die op het iPhone-scherm staan als je het apparaat voor de eerste keer aan doet. Bij het scherm ‘apps en data’ vraagt de iPhone of je een iCloud backup hebt. Normaal gesproken heb je dit zeker, aangezien deze backup-functie automatisch aan staat. Om deze backup te kunnen herstellen op je nieuwe telefoon, log je simpelweg in met de Apple ID die je ook op je vorige telefoon gebruikt hebt. Dan volgt een lijst met alle backups waaruit je de apps kan installeren. Kies een backup uit die lijst, het liefst de meest recente, en alle apps die je op je vorige telefoon geïnstalleerd had, staan nu op je nieuwe iPhone!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *