Een van de belangrijkste zaken om naar te kijken bij het afsluiten van een internetabonnement is de snelheid van dat internet. De prijs is waarschijnlijk het eerste waar je op selecteert, maar dan volgt al snel de snelheid. Een aanbieder van internet zal altijd een bepaalde snelheid aangeven, maar die is waarschijnlijk niet helemaal correct. Hoe belangrijk is de internetsnelheid nou eigenlijk en hoe meet je die?

Hoe snel is jouw internet Test het zelf!
© Pixabay.com

Hoe zit het met die aangegeven snelheid?

Wanneer je een internetabonnement afsluit kun je altijd zien welke snelheid hierbij hoort. De provider is hiertoe namelijk verplicht. Althans, er moet een realistische indicatie gegeven worden. Naast die indicatie staat er in het een contract ook altijd een minimale snelheid van het internet. Als je dit goed doorleest kun je verrassingen dus grotendeels voorkomen.

Hoe belangrijk is de snelheid van je internet?

Hoe belangrijk is de snelheid van je internet nou eigenlijk? Snel internet klinkt natuurlijk hartstikke mooi, maar is het het wel waard om daar meer geld voor te betalen? Kijk vooraf goed wat je nodig hebt. Dit doe je door te kijken wat je allemaal doet met je internet. Kijk je alleen af en toe een mail en typ je wat verslagen? Dan hoef je ook geen super snel internet te hebben. Download je vaak bestanden en heb je veel dingen tegelijk openstaan, is het wel handig om snel internet te hebben. Mocht je daar over twijfelen kun je online heel veel vinden over internetsnelheid en wat je wanneer nodig hebt.

Zelf checken hoe snel je internet is

Je kunt heel makkelijk zelf checken hoe snel je internet is. Op internet zijn namelijk heel veel speedtest beschikbaar. Hierbij geeft zo’n website weer wat de snelheid van jouw internet is. Dit doet het door een weergave te geven van kilobits of megabits per seconde, ook wel Mb. Dit is overigens wel wat anders dan de MB’s die je kent van bestanden. Dat zijn namelijk kilobytes of megabytes. De snelheid van je internet hangt vooral af van het type verbinding, de apparatuur en de plek waar je het gebruikt.

Hoe snel is jouw internet Test het zelf
© Pixabay.com

De juiste snelheid van internet kiezen

Om het je makkelijker te maken een goed internet abonnement te kiezen hebben we hieronder een aantal situaties op een rijtje gezet.

  • 4 tot 8 Mbit per seconde: geschikt voor surfen, e-mailen en een laptop of device.
  • 20 Mbit of meer per seconde: geschikt voor surfer, e-mailen, filmpjes in hoge resolutie, muziek streamen en meerdere devices.
  • 50 Mbit of meer per seconde: geschikt voor surfer, e-mailen, filmpjes in hoge resolutie, muziek streamen, grote bestanden downloaden, gamen en meerdere devices.

Het hangt dus van veel zaken af hoe belangrijk de snelheid van je internet is. Test je huidige snelheid van het internet en bekijk of je daarmee tevreden bent. Als dat niet zo is moet je nagaan wat je wil doen met je internet en op basis daarvan een geschikt abonnement afsluiten. Let wel op, de aangegeven snelheid door de provider is waarschijnlijk hoger dan de werkelijkheid.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *