Ben jij je aan het oriënteren op een nieuw telefoon abonnement? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. De mogelijkheden lijken wel eindeloos! Hoeveel MB’s gebruik je of bel jij juist veel? En hoeveel belang hecht jij aan het hebben van de allerlaatste smartphone? De prijs van een smartphone abonnement is daarnaast ook niet onbelangrijk. Een sim only abonnement biedt veel vrijheid. Niet voor niets kiest meer dan 50 procent van de Nederlanders een sim only-abonnement. Lees snel verder om meer te ontdekken over de voordelen.

De vele voordelen van een Sim only-abonnement
© Pixabay.com

Sim only is goedkoop

Een sim only abonnement is vaak voordeliger dan een abonnement inclusief telefoon. Je betaalt alleen voor jouw verbruik en niet voor een smartphone die je op afbetaling koopt. In dit geval moet je dus nog wel los een smartphone kopen of je moet wat langer met je oude toestel doen. Een sim only-abonnement met 5GB en 100 belminuten is al af te sluiten vanaf ongeveer een tientje per maand. Voor een vergelijkbaar abonnement met een nieuwe Samsung of iPhone betaal je al snel €40,- per maand.

Geen BKR-registratie

Die nieuwe smartphone krijg je niet zomaar en voor niets bij je abonnement met toestel, dit wordt gezien als een lening. Wanneer je een abonnement afsluit met daarbij een toestel van meer dan €250,- wordt dit als lening geregistreerd bij het BKR. Dit heeft verschillende nadelige gevolgen. Zo kan de maximale hypotheek die je kunt krijgen bijvoorbeeld lager uitvallen door deze schuld. De lening blijft 5 jaar geregistreerd bij het BKR. Bij een sim only-abonnement moet je zelf voor een telefoon zorgen en sluit je hier niet automatisch een lening voor af.

De vele voordelen van een Sim only-abonnemen
© Pixabay.com

Een abonnement dat bij je past

Met een sim only-abonnement hoef jij niet twee jaar lang vast te zitten aan je toestel. Je wisselt van telefoon wanneer jij wilt. Het enige dat je hoeft te doen is sparen voor een nieuw toestel en je simkaart verplaatsen. Je hebt ook keuze uit alle smartphones en niet alleen de toestellen die de provider aanbiedt. Ten slotte is een sim only-abonnement goed te personaliseren doordat je meer keuzevrijheid hebt in het aantal belminuten, smsjes en MB’s. Naast het zelf samenstellen van je bundel is het ook mogelijk om deze iedere maand aan te passen. Merk je dat je niet uitkomt met je belminuten? Schakel dan over naar een sim only-abonnement met onbeperkt bellen. Dit geldt uiteraard ook voor je internetgebruik. Een verhoging van je bundel gaat per direct in. Als je jouw bundel wilt verlagen kan dit vanaf de volgende maand.

Maandelijks opzegbaar

Sim only-abonnementen zijn er in verschillende vormen. Zo kan het goedkoper zijn om te kiezen voor een vast contract voor 12 of 24 maanden. Als jij juist veel waarde hecht aan flexibiliteit, kan een maandelijks opzegbaar contract de beste keuze zijn. Hiermee kun je in theorie iedere maand wisselen van abonnement zonder dat je te maken krijgt met een opzegboete. Let wel op mogelijke afsluitkosten die de provider kan rekenen bij het afsluiten van een nieuw abonnement.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *