Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon. We bellen niet alleen via onze mobiele telefoon, we versturen berichten, werken onze mail bij, zitten urenlang op social media en kopen zelfs steeds meer via onze telefoon. Om goed gebruik te kunnen maken van al deze dingen moet je een abonnement afsluiten. Maar hoe kies je nou het juiste abonnement? Is het goedkoopste abonnement altijd het beste? Hieronder gaan we kijken hoe jij het beste telefonie abonnement uitzoekt.

Zo vergelijk je providers van mobiele telefonie
© Pixabay.com

Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een telefonie abonnement?

Wanneer je een telefonie abonnement gaat afsluiten heb je behoorlijk wat te kiezen. Je kunt zelf een bundel samenstellen zodat deze precies aansluit bij jouw wensen. Je betaald hiermee dus in principe ook precies voor wat jij nodig hebt. Daarbij kun je ervoor kiezen om ook de telefoon per maand af te betalen, waardoor die kosten er ook nog maandelijks bijkomen.

Je kunt natuurlijk een abonnement nemen met alleen maar belminuten en sms, maar de meesten willen er ook internet bij. Je betaald voor een bepaald aantal MB’s en voor een bepaald aantal belminuten. Daarnaast hebben de snelheid van het internet en de duur van het contract invloed op je kosten voor het abonnement. Hoe langer je het abonnement afsluit, hoe goedkoper het per maand wordt. Nadeel is dan wel dat je er natuurlijk langer aan vast zit.

Je moet vooraf voor jezelf bepalen wat je wensen zijn wat betreft belminuten en internet. Als je ook je telefoon bij het abonnement wil kopen en die per maand wil betalen moet je hier ook naar kijken. Bij het ene abonnement moet je bijvoorbeeld een aanbetaling doen, bij de ander niet of je kunt kiezen hoeveel je aanbetaald. Internet gebruiken buiten je bundel is een heel duur grapje, dus we raden aan altijd genoeg internet te nemen. Je kunt ook makkelijk zien hoeveel je nu gebruikt, en op basis daarvan de juiste keuze maken.

Zo vergelijk je providers van mobiele telefoni
© Pixabay.com

Sim only abonnement

Als je een telefoon hebt waarbij het abonnement afloopt kun je natuurlijk een nieuwe telefoon kopen met nieuw abonnement. Je kunt er echter ook voor kiezen om een sim only abonnement te nemen op dat moment. Als je een telefoon hebt die nog prima in orde is kan het zijn dat je het zonde vindt om een nieuwe dure telefoon te nemen. Door dan voor een sim only te gaan houd je dat geld op zak, en ben je per maand waarschijnlijk veel minder kwijt. Ideaal dus.

Hoe zit het met de BKR-registratie bij een telefonie abonnement?

Het kan zijn dat je bij het afsluiten van een telefonie abonnement te maken krijgt met een BKR registratie. Wanneer je een abonnement afsluit met daarbij een telefoon die in waarde hoger is dan 250 euro, wordt het beschouwd als een lening. Dat is opzich niet zo erg, maar kan wel invloed hebben als je bijvoorbeeld een hypotheek wil afsluiten of een andere lening wil aangaan. Het is dus wel iets om rekening mee te houden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *