Internet…. We kunnen haast niet meer zonder. Bijna alles wat we gebruiken werkt op internet. Of het nu gaat om een deurbel of om de televisie, de computer of onze gaming consoles. Bijna alles werkt met het internet. Maar hoe krijg je eigenlijk optimaal internet in huis? Om dit te kunnen beantwoorden is het natuurlijk belangrijk om jezelf af te vragen of je wel technisch bent of juist helemaal niet. Op deze manier kan je bepalen of je zelf het internet in je woning aan wilt leggen of dat je het liever laat doen door een professionele installateur. Daarnaast dien je ook te beschikken over de juiste verbindingen in de woning zodat je alle apparaten op de juiste manier kan aansluiten en iedereen in huis optimaal kan genieten van het internet in huis.

Wat heb je nodig om internet in je huis te halen
© Pixabay.com

De aansluitingen

Allereerst is het belangrijk dat je weet welke aansluitingen je in de woning hebt. De aansluiting waar het internetsignaal straks je woning binnenkomt wordt ook wel de hoofdaansluiting genoemd. Dit is vaak een klein wit kastje in de meterkast of heel soms in de woonkamer. Deze aansluiting heb je nodig om verbinding te kunnen maken met het internet. Soms kan het wel eens voorkomen dat de vorige bewoner deze hoofdaansluiting heeft verwijdert. Je dient deze dan te plaatsen of te laten plaatsen om zelf gebruik te kunnen maken van het internet.

Het installatiepakket

Zodra je de aansluitpunten in de woning hebt gevonden, kun je op zoek gaan naar een geschikte provider. Dit doe je meestal door de verschillende prijzen per pakket te vergelijken en te kijken welke mogelijkheden er zijn per provider. Soms is het helemaal niet mogelijk dat een bepaalde provider in jouw regio zijn diensten aanbiedt. Dit komt omdat er dan geen dekking is. Dit wil zeggen dat de ontvangst van de provider niet reikt in een bepaald gebied. Je kunt dit goed zien op een dekkingskaart of informeren bij de provider zelf. Indien je wel een geschikte provider hebt gevonden die in jouw regio levert, dan kun je de prijzen en mogelijkheden van de pakketten vergelijken. Je sluit vervolgens een abonnement aan.

Wat heb je nodig om internet in je huis te hale
© Pixabay.com

De installatie

Dan begint de installatie van het pakket. Dit is vaak een uitdagende klus omdat je te maken hebt met verschillende soorten kabeltjes en onderdelen. Allereerst heb je het modem. Dit is de ontvanger van het internet. Zonder een modem zal het nooit mogelijk zijn om internet te ontvangen. Hierop sluit je apparaten zoals de televisie en de telefoon ook aan. Daarnaast is het natuurlijk wel zo prettig om gebruik te maken van draadloos internet. Dit kun je regelen door er ook een WIFI-router bij aan te sluiten. Hiermee kun je al je apparaten in één keer aansluiten en zo vervolgens ervoor zorgen dat je apparaten verbinding kunnen maken met het internet. Het installeren van het pakket kan je zelf doen, maar kan je ook heel goed laten doen door een van de vakkundige monteurs van je provider of bij een extern bedrijf.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *