Om te zorgen dat er altijd voldoende water uit de kraan komt, is de aansluiting bij een waterbedrijf essentieel. Dit betekent dat het van belang is om te zorgen dat je bij het waterbedrijf aangesloten bent. De vraag is alleen hoe je dat dan moet aanpakken. Gelukkig is dit niet heel lastig. Nederlandse woningen zijn namelijk standaard aangesloten op de waterleiding. Er moet alleen nog contact worden gelegd met de leverancier. Het enige waar je echt op moet letten, is welk bedrijf bij jou in de regio actief is.

Hoe sluit je aan bij een waterbedrijf
© Pixabay.com

Verschillende bedrijven actief

Er zijn in Nederland 10 waterbedrijven waar je je bij kunt aansluiten. Dit zijn de leveranciers die zorgen dat het water door de waterleiding in jouw huis komt. Het is niet zo dat je zelf kunt kiezen welke van deze 10 bij jou de watervoorziening mag regelen. De bedrijven zijn namelijk in verschillende regio’s actief. Dit is vooral belangrijk om te weten wanneer je gaat verhuizen. Dit kan namelijk betekenen dat je moet overstappen. Of dat dit juist niet hoeft. Daarom is het dus goed om te weten welk bedrijf in welke regio het water verzorgt.

Verhuizen binnen de regio

Ga je verhuizen binnen de regio? Dan is het aansluiten bij het waterbedrijf heel gemakkelijk. Je neemt dan gewoon de aansluiting uit je oude woning mee naar je nieuwe woning. Je blijft namelijk bij dezelfde leverancier, dus er hoeft niet veel te veranderen. Het is eigenlijk vooral zaak om op tijd door te geven aan het bedrijf dat je van het ene naar het andere huis gaat. Dit kan je het best doen nog voor je de sleutel van je nieuwe huis krijgt. Zo weet je zeker dat alles op tijd geregeld is en kan je gewoon gebruikmaken van het water.

Hoe sluit je aan bij een waterbedrij
© Pixabay.com

Starter of andere regio?

Ga je voor het eerst een eigen woning betrekken? Dan is het belangrijk dat je je aanmeldt bij het waterbedrijf dat in jouw regio actief is. Ook dit kan je het beste doen nog voor je daadwerkelijk de woning intrekt. Zo weet je zeker dat op tijd alles verzorgd is. Hetzelfde geldt eigenlijk voor een verhuizing naar een andere regio. Met dat verschil dat je je bij je oude waterbedrijf moet afmelden en bij het nieuwe bedrijf moet aanmelden. Let daarbij ook op dat je de meterstanden moet doorgeven. Zo is duidelijk te bepalen wat voor jou het beginpunt is. Wie slim is maakt een foto van de standen als bewijs.

Gemakkelijk online te verzorgen

Het aanmelden bij een waterbedrijf kan tegenwoordig heel simpel. Je kan dit namelijk gewoon allemaal online verzorgen met de aanmeldformulieren. Let wel even goed op. Je moet natuurlijk wel zeker zijn dat je bij het juiste bedrijf aanmeldt. Zoals gezegd zijn er 10 bedrijven in Nederland actief die elk in verschillende regio’s werken. Je kunt dit gemakkelijk achterhalen, bijvoorbeeld bij de bedrijven zelf, maar ook bij de gemeente. Dat maakt het dus simpel om de juiste leverancier er snel uit te halen en je aan te melden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *