Wanneer je familie of vrienden in het buitenland hebt wonen, ben je natuurlijk niet altijd in de gelegenheid om ze te bezoeken. Voordelig naar het buitenland kunnen bellen is dan belangrijk. Je hangt namelijk vaak aan de telefoon met je bekenden. En als je dan te veel betaalt, kan dat flink in de papieren lopen. Maar wat is de goedkoopste manier om naar het buitenland te bellen? In dit artikel lees je handige tips om een voordelige deal te scoren als je veel naar het buitenland belt.

De goedkoopste manier om vaak naar het buitenland te bellen
© Pixabay.com

Wanneer kost bellen naar het buitenland je geld?

Wil je zo voordelig mogelijk bellen naar het buitenland, dan is het goed om te weten wanneer telefoongesprekken met het buitenland je geld kosten. Duidelijk is dat bellen naar andere landen helaas geld kost. Gelukkig zijn de tarieven sinds een speciale wet in mei 2019 wel omlaag gegaan, maar gratis bellen met een toestel naar het buitenland is helaas niet mogelijk.
Goed om te weten is dat telefoontje plegen naar niet-Europese NIET wettelijk gereguleerd is. Telefoonaanbieders mogen met de prijzen voor telefoongesprekken buiten de EU-landen dus doen wat ze willen. Houd dit goed in de gaten als je veel buiten Europese landen belt!

Kies voor bellen via internet en bespaar een hoop geld

Een slimme manier om voordelig te bellen met anderen, is door telefonisch contact op te nemen via internet. Dit kan via tal van apps. Bel je via internet, dan betaal je in principe niet meer dan de wifi-kosten en kun je dus voordelig met het buitenland bellen. Voorbeelden van geschikte apps om bijna gratis mee te bellen, zijn WhatsApp, Skype en Facebook. Skype bellen via internet kost je omgerekend slechts 0,02 euro per minuut naar vaste telefoonnummers. Voor het bellen naar en mobiel nummer kost Skype omgerekend rond de 0,10 euro per minuut. Dat valt natuurlijk erg mee! WhatsApp is overigens helemaal gratis als app om mee te bellen. In vrijwel elk Europees land kun je met deze applicatie contact leggen met bellers in het buitenland. Bel je via een open wifi of je eigen wifi (wat je toch al voor betaalt), dan is bellen via WhatsApp feitelijk gratis!

De goedkoopste manier om vaak naar het buitenland te belle
© Pixabay.com

Kies voor een speciale buitenlandbundel

Telefoonaanbieders verkopen ook abonnementen waarbij je een speciale buitenlandbundel krijgt. Hierdoor kun je relatief voordelig bellen naar en/of van het buitenland. Bij het afsluiten van dit type belbundels is het wel belangrijk of de bundel geldt voor mobiele nummers en/of vaste nummers. Bel je alleen of vooral mobiel? Let dan op dat de buitenlandbundel voordelige tarieven aanbiedt voor deze manieren van bellen met het buitenland. Anders ben je alsnog veel onnodig geld kwijt aan je buitenlandse telefoontjes!

Kies bij kortingsacties voor een kortlopend abonnement

Een derde en laatste toptip (tiptop!) die we je kunnen geven, is om te profiteren van kortingsacties bij kortdurende abonnementen. Veel telefoonleveranciers bieden interessante voordelige abonnementen aan, vaak voor 1 of 2 jaar, waarbij sprake is van voordelige tarieven als je met het buitenland wilt bellen. Lekker om van te profiteren als je goedkoop met iemand in het buitenland wilt bellen!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *