We willen allemaal niet teveel betalen voor onze dagelijkse dingen. Het internet is daar een goed voorbeeld van. Al lange tijd is het niet meer weg te denken van de maandelijkse kosten. Er ontstaat zelfs een lichtelijke vorm van paniek, wanneer de internetverbinding ons eventjes in de steek laat. Dat het geld kost, prima. Maar liever niet meer dan noodzakelijk. Om te kunnen besparen, lees je hieronder 4 simpele tips.

© Pixabay.com

Je werkelijke gebruik

Als eerste is het altijd goed om te kijken naar wat je precies nodig hebt. Internet abonnementen heb je met meerdere snelheden. De snelheid is dan ook voornamelijk prijsbepalende. Natuurlijk, hoe sneller, hoe beter, maar als je het internet alleen maar gebruikt voor wat rond surfen het zo nu en dan checken van je email, heb je helemaal niet zo veel nodig. Werk je veel vanuit huis daarentegen of stream je regelmatig? Dan is een snellere verbinding aan te raden, maar daar betaal je dan ook voor. Het kan dus komen om je gebruik eens goed onder de loep te nemen en je abonnement hier op af te stemmen. Internet vergelijken is dus een must!

Combi-voordeel

Een andere optie om te besparen op je internet kosten, is om te kijken of het mogelijk is om je andere abonnementen, zoals bijvoorbeeld van je tv, streamingdiensten, bij dezelfde provider onder te brengen. Dit kan schelen in de totale kosten. Bovendien zijn er providers die een zogenaamd alles in 1 pakket aanbieden voor bellen, tv en internet. Op die manier geniet je van combi-voordeel. Het kost je mogelijk wat moeite om over te stappen voor het een of ander, dus weer voor jezelf af of je deze moeite in verhouding vindt staan tot het voordeel dat je ontvangt.

ADSL

Hoewel glasvezel helemaal van nu is, is het ook gelijk het duurst. Op de meeste plekken is een ADSL verbinding ook mogelijk en dat is toch een stuk goedkoper. Wil jij dus besparen op je maandelijkse kosten en vind je het niet erg als je verbinding niet super snel is? Dan is de overstap naar ADSL een prima optie.

© Pixabay.com

Overstappen

Wellicht een bekend trucje, maar toch zeker de moeite waard om te benoemen: bellen voor korting. Neem contact op met je huidige provider en geef aan dat je er aan denkt om over te stappen. Bedrijven willen het liefst hun klanten behouden en zullen je daarom vaak een aanbod doen voor een lager maandbedrag dan je nu hebt. Het vergt wat moed, maar alle beetjes helpen en brutale hebben nu eenmaal de halve wereld, moet je maar denken. Een uitspraak die hier vaak tot zijn recht komt.

Met bovengenoemde tips kom je een heel eind als het gaat om besparen op je internet kosten. Om optimaal te kunnen profiteren van lage kosten, kun je een of meerdere van deze tips wellicht combineren. Zo ben je er zeker van dat je niet te veel betaalt, want dat zou zonde zijn.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *