We zijn al lange tijd eigenlijk onafscheidelijk van onze mobiele telefoon. Helaas daarmee ook van de maandelijkse terugkerende kosten. Kosten die we allemaal het liefst zo laag mogelijk houden. Dat kan gelukkig eenvoudig met een sim only abonnement, maar wat is dit precies en welke voordelen biedt het?

© Pixabay.com

Wat is sim only?

De naam sim only betekent “alleen sim”. De sim is het kaartje dat in een toestel moet om een abonnement te kunnen gebruiken. Sluit je een dergelijk abonnement af, dan ontvang je dus enkel het kaartje. Het toestel heb je al of koop je los, maar de kosten hiervan zitten dus niet in het abonnement.

Kijk en vergelijk

Om te kijken welk abonnement nu het beste bij jou past, is het altijd aan te raden om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Op deze manier krijg je snel inzichtelijk wat de maandelijkse kosten zouden zijn van een nieuw abonnement. Sim only vergelijken is eenvoudig als je weet wat jouw telefoon gebruik zo ongeveer is. Bel je veel? Dan zul je natuurlijk moeten gaan voor een abonnement met de nodige belminuten. Breng je veel tijd door op het wereldwijde web? Let er dan op dat je voldoende mb’s hebt, zodat je niet voor kosten buiten je bundel komt te staan. Gelukkig is het bij de meeste aanbieders van een sim only abonnement eenvoudig om tussendoor je bundels ook te wijzigen. Hiermee verandert uiteraard ook je maandbedrag, maar nog altijd blijft het een goedkopere optie dan buiten je bundel gaan. Ook wanneer blijkt dat je nooit door de hoeveelheid belminuten of mb’s heen raakt, kun je kijken of je jouw abonnement naar beneden kunt bijstellen, wat ook weer geld scheelt.

© Pixabay.com

De voordelen

Ga je een telefoon abonnement vergelijken, dan kom je er dus al snel achter dat het verschil voornamelijk zit in de hoeveelheid mb’s in combinatie met een bel- en smsbundel. De prijs is hierop dan ook afgestemd, wat dan ook direct het grootste voordeel van een sim only abonnement is. Je hebt geen kosten voor het afbetalen van een telefoon en dat scheelt aanzienlijk in je maandbedrag. Ook tussentijds moeten opwaarderen is er, in tegenstelling tot een prepaid simkaart, niet bij. Wat vaak ook voordelig is, is de korting die je doorgaans krijgt, wanneer je een sim only abonnement afsluit bij bijvoorbeeld de provider van je televisie. Dit zogeheten combinatie voordeel is altijd mooi meegenomen.

Heb je dus nog een toestel dat prima mee kan, maar ben je op zoek naar een voordelig abonnement? Dan is sim only voor jou zeker geschikt. De verschillende providers hebben simkaarten die allen geschikt zijn voor elk type telefoon, mits deze simlockvrij is. Is een toestel dat niet, dan is dat eenvoudig zo te laten maken voor een paar euro. Je kunt dus eigenlijk met ieder toestel gebruik maken van een voordelig sim only abonnement.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *